Ministerul Sanatatii a aprobat dosarele de tratament in strainatate

cladire-ministerul-sanatatiiPacientii cu boli grave si cei care necesita interventii chirurgicale complicate, care nu se pot realiza la noi in tara, au acum alte sperante. Ministerul Sanatatii a aprobat toate solicitarile de tratament in strainatate. La acest moment nu mai exista niciun dosar aflat pe lista de asteptare.

Asa a anuntat Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, in legatura cu tratamentul pacientilor in strainatate.

Procedura adresata doar pacientilor care nu pot fi tratati in tara

Pacientii cu afectiuni grave pot deconta, prin bugetul Ministerului Sanatatii, costul operatiilor sau tratamentului, la recomandarea comisiilor de specialitate teritoriale.

Procedura se adreseaza doar tratamentelor care nu pot fi efectuate in tara, si nu pot fi decontate in baza formularelor europene dedicate serviciilor medicale incluse in pachetul de servicii de baza.  

„La rectificare am aprobat fondurile necesare – circa 6 milioane de lei, si vom aloca in continuare sumele necesare in functie de dosarele pe care le vom primi si pentru ultimul trimestru al anului, astfel incat sa nu mai existe sincope in derularea acestei activitati״, a declarat Ministrul Sanatatii miercuri, 10 septembrie.

 Costurile uriase, suportate in totalitate de minister

Ministerul Sanatatii a alocat pana in prezent 10,6 milioane de lei pentru aceste tratamente, aprobate de Comisia din cadrul institutiei.

Costurile necesare pentru aceste operatii sunt extrem de ridicate si nu sunt incluse in pachetul de baza al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Un transplant pulmonar costa 120.000 de euro, costul pentru o terapie radioizotopica se ridica la 12.000 de euro, iar chimioterapia intraperitoneala, care nu se poate face in Romania, cu interventie chirurgicala pentru cancer de colon, se ridica la 27.000. 

Aceste costuri sunt finantate integral din bugetul Ministerului Sanatatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.