Mini-spital de triaj construit cu bani din donatii, la Institutul Clinic Fundeni

Institutul Clinic Fundeni va fi dotat cu un mini-spital de triaj alcatuit din 7 containere si utilarile aferente, care se adauga paturilor, ventilatoarelor si monitoarelor ce provin de la Institut.

Acest lucru a fost posibil in urma unei actiuni de strangere de fonduri initiata de Balkan Association for Vascular Access (BAVA) in beneficiul Institutului Clinic Fundeni, ca dovada de solidaritate si de actiune a romanilor.

Astfel, in cele doua etape ale strangerii de fonduri au fost colectati 495.000 de lei, fata de un necesar estimat de 295.000 de lei. Sumele colectate provin de la un numar de aproximativ 100 de donatori – companii, asociatii/fundatii si persoane fizice.

“Achizitiile demarate in plus constau in aparatura de decontaminare si sterilizare, un laborator de analize point-of-care, ventilator de transport, videolaringoscop, defibrilator, un aparat de radiologie mobil digital, un ecograf portabil, echipamente de protectie pentru personal, precum si solutii de transport electrice intre unitate si centrul de testare”, se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis luni,

Potrivit sursei citate, acest mini-spital exterior va gazdui pacientii care ajung de urgenta la Institutul Clinic Fundeni si necesita spitalizare in terapie intensiva, adica pacienti critici care trebuie intubati, ventilati mecanic si stabilizati.

In paralel, acesti pacienti sunt testati pentru COVID-19, iar rezultatul testului determina circuitul acestora: cei cu test negativ vor fi admisi pentru tratament in spital, in timp ce pacientii testati pozitiv vor fi indrumati catre spitalele de boli infectioase sau spitalele de suport COVID desemnate de Ministerul Sanatatii.

In acest mod se asigura protectia optima atat a pacientilor din Institutul Clinic Fundeni, aflati dupa sau in asteptarea unor interventii chirurgicale complicate, dar si a medicilor care opereaza in aceasta unitate de elita, ce deserveste Programul National de Transplant.

„Au fost lansate toate achizitiile si asteptam sa inceapa livrarile pentru a amplasa aparatele pe pozitii. Solidaritatea romanilor ne da curaj si motivatie in aceasta lupta in care mini-spitalul de triaj va fi o reduta importanta. Gestul vostru va proteja pacientii vulnerabili, cadrele medicale si ne ajuta sa desfasuram corect actul medical. Toata stima si mii de multumiri pentru sprijin!”, a declarat prof. dr. Dana Tomescu, initiatoarea proiectului, presedintele BAVA si sefa Sectiei ATI 3 la Institutul Clinic Fundeni, in comunicatul citat.

Etichete: spitalul fundeni, triaj spital, urgenta spital fundeni, testare covid-19, prim ajutor covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.