Milioane de copii se nasc in timpul pandemiei Covid-19

UNICEF estimeaza ca 116 milioane de copii vin pe lume in vremea Covid-19, a anuntat agentia, potrivit Xinhua.

Proaspetele mame si nou-nascutii din intreaga lume sunt afectati de masurile de izolare, supraaglomerarea centrelor medicale, lipsa unor bunuri si echipamente, precum si de penuria personalului specializat in asistare la nastere, a transmis UNICEF, dupa cum relateaza si Agerpres.

„Este greu de imaginat cat de mult a schimbat maternitatea pandemia de coronavirus”, a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore.

Astfel, Organizatia solicita de urgenta guvernelor si furnizorilor de servicii medicale sa ia masuri, inclusiv sa ajute femeile insarcinate sa beneficieze de controale si asistenta la nastere, si sa se asigure ca lucratorii sanitari sunt dotati cu echipamente necesare de protectie individuala.

Circa 128 de tari marcheaza Ziua Mamei in a doua duminica din luna mai, anul acesta la data de 10 mai.

Citeste si despre: Contactul apropiat dintre mama si copil si alaptarea in contextul COVID-19

Etichete: nasteri pandemie, copii care se nasc in timpul pandemiei, nou nascuti covid-19

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.