Mii de solicitari la Ambulanta in ultimele 24 de ore

Aproape 2.700 de solicitari au fost primite in ultimele 24 de ore la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

„Au fost 2.690 de solicitari in ultimele 48 de ore, deci o crestere cu 1% fata de saptamana trecuta. Dintre acestea, 1.424 au fost cazuri de urgenta de cod rosu si cod galben. Dintre cazurile de urgenta, 294 au fost cazuri in loc public, 50 de lipotimii si 35 de sincope”, a precizat Alis Grasu, managerul SABIF, citata de Agerpres.

Potrivit medicului, sunt afectate de canicula toate persoanele cu probleme cronice de sanatate, cardiace, respiratorii, neurologice, persoanele de varsta a treia, persoanele cu dizabilitati, copiii mici si sugarii.

„Toti ar trebui in intervalul 11,00—18,00 sa nu petreaca vreme mai indelungata in soare, sa nu faca efort fizic, sa stea in incinte racoroase, sa se hidrateze corespunzator”, a atentionat managerul SABIF conform sursei mentionate.  

Valul de caldura va persista atat in week-end-ul care urmeaza, mai ales in regiunile vestice, cat si in primele zile ale saptamanii viitoare, in special in sudul si sud-estul teritoriului.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.