Microbii pot fi folositi ca amprente de identificare a unei persoane

conferinta-parentingDaca va imaginati ca mutarea intr-o locuinta noua, proaspat renovata, presupune un start intr-un spatiu curat, lipsit de microbi, va inselati, ne avertizeaza specialistii. Acestia precizeaza ca fiecare persoana are o anumita “amprenta microbiana” pe care o poarta dupa sine si care il poate identifica asemenea amprentelor digitale.

Intr-o singura ora, microbii vor ocupa o intreaga camera de hotel

Un nou studiu, “Home Microbione Study”, citat de newsscientist.com, atrage atentia asupra microbilor care ne influenteaza starea de sanatate si care, de fapt, sunt pretudindeni in casa pe care o locuim sau in cele in care stam pentru putin timp.

Expertii ne avertizeaza ca de fiecare daca cand stranutam, tusim sau respiram lasam in urma noastra semne de identitate ale microbiene.
Alti microbi pot fi lasati in urma prin piele sau pe sufratele si obiectele pe care le atingem.

In cadrul studiului, expertii au identificat sapte semnaturi microbiene diferite pentru sapte familii.

Acestia au stabilit aceste semnaturi microbiene luand mostre de pe diferite suprafete, usi, clante de usi, intrerupatoare, dar si de la animalele de companie pe care le aveau aceste familii.

Fiecare familie are o anumita semnatura microbiana

Prin analiza acestor semnaturi microbiene, cercetatorii au putut spune daca doua persoane imparteau aceeasi casa, daca cineva folosea o anumita baie si un alt membru al familiei o alta.

Specialistii considera ca aceste semnaturi microbiene ar putea fi folosite pentru a identifica un hot care a patruns in casa sau chiar amantul unui membru al familiei.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.