Mersul pe jos ajuta la sanatatea articulatiilor

dureri-articulatiiO echipa de cercetatori de la Universitatea Massachusetts a efectuat un studiu care a relevant faptul ca mersul pe jos este esential pentru prevenirea si tratamentul impotriva artrozei genunchiului.

Studiul cu pricina a insemnat observarea pe parcursul a 2 ani a circa 2.000 de pacienti afectati de artroza a genunchiului diagnosticata, ori care aveau o probabilitate ridicata de a dezvolta aceasta boala.

Rezultatul arata ca mersul pe jos, circa  6.000 de pasi zilnic, este necesar in special pentru cei care prezinta limitare functionala din cauza acestei afectiuni a articulatiilor.

Fiecare 1000 de pasi din cei 6000 inseamna o reducere cu peste 15 % a riscului de agravare a bolii.

Cercetarea a fost publicat in Arthritis Care & Research si preluat de passionsante.be.

Medicii spun ca acest studiu ar trebui sa atraga atentia asupra persoanelor sedentare, care merg putin pe jos.

Statisticile arata ca mai bine de 50 % din populatie este predispusa la boli ale articulatiilor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.