Medicina personalizata pentru pacientii romani

pozaconferinta-medicina-personalizataMedicina personalizata poate fi accesata si de pacientii din Romania, asta mai ales pentru beneficiul lor.

Medicina Personalizata are deja in multe tari din lume un rol importat in tratarea pacientului.

In Romania a fost introdusa ca si concept in 2014 de catre Dr. Florin Ioan Balanica, un medic cu peste 20 de ani de experienta in domeniul medical.

Prin aceasta, pacientul roman are mai multe sanse de a dezvolta o relatie buna cu medicul sau, dar si sansa la un tratament de calitate.

Despre aceasta noua abordare a pacientului s-a discutat si in cadrul lansarii campaniei “Fii un pacient ACTIV”, initiata de Asociatia pentru Protectia Consumatorului.

„Pacientul din Romania are dreptul la ingrijire medicala personalizata in functie de nevoile si posibilitatile sale. De asemenea, are dreptul sa aiba alaturi de el medici care sa il indrume si sa il insoteasca pe tot parcursul procesului de vindecare, intr-o relatie corecta medic – pacient. Este nevoie de un pacient activ si informat, dar si de un sistem care sa incurajeze specialistii din sanatate sa colaboreze in cadrul unor echipe multidisciplinare, in folosul pacientilor”, a declarat Dr. Florin Ioan Balanica, consultat personal de sanatate.

Medicina Personalizata trateaza pacientul integral, in functie de nevoile lui individuale, tinand cont atat de informatiile referitoare la bagajul genetic, stilul de viata, alimentatie, mediul de lucru si familial, natura relatiilor personale sau istoricul medical al familiei pacientului, cat si de investigatiile medicale potrivite.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.