Medicii ne atentioneaza din nou sa ne ferim de capuse

Medicii atrag din nou atentia asupra riscurilor care pot sa apara in urma muscaturilor de capuse.

In judetul Hundedoara, cel putin trei persoane se prezinta zilnic la Urgenta Spitalului din Deva cu muscaturi, iar vremea calduroasa ii determina pe oameni sa iasa din ce in ce mai mult in natura.

Principala boala care poate fi transmisa prin muscaturile de capuse este boala Lyme, sau „boala celor o mie de fete”.
„In acest an nu avem semnalat niciun caz suspect de boala Lyme, insa anul trecut au fost confirmate cinci asemenea cazuri. In anul 2015 in judetul Hunedoara au fost 24 de persoane suspecte ca ar fi contactat boala Lyme, in 11 cazuri diagnosticul fiind confirmat prin analize de laborator”, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul sef al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birau, conform Agerpres.

De asemenea, conform sursei mentionate, specialistii DSP Hunedoara recomanda evitarea, pe cat posibil, a zonelor infestate cu capuse, iar daca se iese in parc sau spatii deschise, oamenii sunt sfatuiti sa poarte haine de culori deschise, care sa le protejeze mainile si picioarele.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.