Medicii de la Targu Mures au realizat o operatie de replantare a un brat amputat

Medicii chirurgi de la Targu Mures au reusit o operatie de succes ce consta in replantarea unui brat in cazul unui barbat de 61 de ani care a suferit o amputatie in urma unei caderi.

„Pacientul a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures cu elicopterul SMURD din judetul Alba, membrul fiind corect conservat. S-au efectuat investigatii multidisciplinare pentru a se lua corect decizia de replantare sau nu a bratului amputat. S-a intrunit de urgenta un consiliu medical cu toate specialitatile medicale implicate in rezolvarea cazului si s-a luat decizia de replantare a bratului la aproximativ 2 ore dupa prezentarea in cadrul UPU SMURD. Interventia a durat 6 ore si a fost incheiata cu succes, cu revascularizarea membrului”, a transmis Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, aceasta interventie de replantare de brat este cea de-a doua realizata de catre o echipa complexa de medici din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures, coordonata tot de dr. Dorin Dorobantu, prima fiind realizata acum 3 ani unui tanar de 22 de ani.

Potrivit SCJU Targu Mures, interventia a avut loc in urma cu o zi, la aceasta participand Marius Valceleanu, medic primar ortoped, Radu Balau, medic specialist Chirurgie Cardiovasculara, Georgeta Cif, medic specialist chirurgie plastica, Bucur Codrin si Bianca Grigorescu, medici primari ATI, si medici rezidenti din specialitatile chirurgie plastica si chirurgie cardiovasculara.

Etichete: operatie replantare amputatie, spitalul judetean de urgenta targu mures, chirurgi mures

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.