Medicii de la Spitalul Judetean Sibiu cer inregistrarea discutiilor cu pacientii si apartinatorii


Medicii de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Judetean din Sibiu cer inregistrarea audio a discutiilor din sala de asteptare, dintre pacienti, cei care ii insotesc si angajatii unitatii spitalicesti, potrivit unui comunicat de presa.

Propunerea doctorilor este sustinuta si de membrii Comisiei de Etica, care a analizat decesul unei paciente si care, potrivit concluziilor Comisiei, nu a murit din vina medicilor sau a asistentelor sibiene.

In prezent, pacientii si cei care ii insotesc la UPU sunt inregistrati video, cu ajutorul unor camere de supraveghere. Imaginile video au ajutat in elucidarea cazului tinerei care a decedat recent, la spitalul sibian, dupa ce a ales sa nu se inregistreze si sa astepte sa fie consultata, a plecat la alt spital din oras, de unde a fost adusa ulterior cu o salvare, intr-o stare mult mai grava, relateaza si Agerpres.

„UPU a solicitat implementarea unui nou sistem de supraveghere, care sa permita si inregistrarea audio si sa faciliteze elucidarea unor astfel de situatii”, se arata in comunicatul trimsi de spitalul din Sibiu.

Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu a decis ca angajatii de la UPU sa nu le mai recomande pacientilor sa plece la alte spitale din oras, pentru consultatii.

„Totodata, va informam ca, la nivelul UPU, a fost instituit un plan de masuri pentru preintampinarea unor astfel de evenimente: personalul sectiei si al firmei de paza a fost reinstruit spre a nu oferi pacientilor informatii si recomandari in sensul retrimiterii acestora catre alte unitati medicale; indiferent de gradul de aglomerare a sectiei, toti pacientii sunt indrumati sa astepte pentru a fi triati si ulterior consultati”, se mai arata in comunicatul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, conform sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.