Medicii avertizeaza ca numarul de imbolnaviri virale va fi mai mare odata cu inceperea scolii


Numarul de afectiuni respiratorii este in continua crestere, iar gripa face tot mai multe victime. Numarul de decese cauzate de virusul gripal a ajuns deja la 7, dintre care si un bebelus de 10 luni.

De altfel, Serviciile de Urgente sunt pline cu multi copii cu probleme respiratorii, iar medicii de la Institutul National pentru Sanatatea Mamei si Copilului spun ca lucrurile se vor agrava odata cu inceperea scolilor.

„Explicatia este vremea, e rece si e normal sa apara foarte multe afectiuni virale respiratorii in acest sezon. De altfel, vacanta numai a estompat un pic numarul de cazuri. Eu sunt convins ca odata cu inceperea scolilor o sa fie un numar chiar mai mare de copii bolnavi”, a spus dr. Mihai Craiu, initiatorul Spitalului Virtual pentru Copii, citat de Digi24.

Raceala si gripa au multe simptome asemanatoare desi sunt afectiuni diferite. De cele mai multe ori, tusea, stranutul sau durerile de gat nu pot arata daca este vorba despre o raceala banala sau o gripa.

De regula, atat raceala cat si gripa sunt afectiuni usoare care daca sunt tratate corect, se vindeca fara complicatii, insa atunci cand nu se administreaza tratamentul potrivit sau cand imunitatea organismului este scazuta, se pot agrava dand nastere unor probleme grave de sanatate.

Cu toate acestea sunt anumite simptome care le diferentiaza si pe care este bine sa le cunosti pentru a actiona corect.

Vezi cum se diferentiaza raceala de gripa AICI.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.