Medicii americani si romani opereaza impreuna copiii la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

operatie-transplant-penisO echipa de medici americani si romani realizeaza in aceasta saptamana, in cadrul noii clinici de chirurgie cardiaca a Spitalului „Grigore Alexandrescu”,  interventii chirurgicale pentru sapte copii.

Potrivit unui comunicat de presa al inistutiie medicale, este vorba despre primele interventii de acest fel efectuate la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

„Incepand de luni, o echipa mixta din SUA si Romania opereaza sapte copii cu malformatii cardiace. Copiii au fost selectati de o echipa de medici de la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, scrie in comunicatul comunicatul mentionat.

Echipa de medici americani numara 16 membri – medici chirurgi, cardiologi, anestezisti, bioinginer, dar si asistenti.

Urmatoarele operatii de acest fel de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” vor avea loc in perioada 24 – 29 noiembrie, cand aici va veni o echipa din Israel ce la fel, va opera impreuna cu medicii romani.

Aceste misiuni sunt sustinute de organizaţiile Rotary Romania – Republica Moldova si SUA, precum si de ONG-urile Save Child’s heart din Israel si Gift of Life din SUA, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.