Medici americani au realizat cu succes prima grefa de penis

operatie-transplant-penisPrima operatie in care a fost transplantata o grefa de penis, a avut loc cu succes in State Unite ale Americii.

Pacientul, un barbat de 64 de ani, si-a pierdut o mare parte din penis din cauza unei forme rare de cancer.

Interventia chirurgicala a durat 15 ore si a avut loc la un spital din Boston.

„Desi pacientul se afla inca in primele stadii de vindecare si medicii sunt inca prudenti, ei s-au declarat optimisti, apreciind ca organul transplantat isi va recapata functia pierduta in 2012, dupa un cancer care a necesitat amputarea partiala a penisului”, a precizat Massachusetts General Hospital din intr-un comunicat de presa.

Aceasta este a treia grefa de penis din lume si prima de pe continental american.

Prima operatie  reusita a fost inregistrata in anul 2014 in Africa de Sud, iar prima incercare a avut loc in China, in anul 2006, dar a fost considerata o nereusita.

Chinezul care a fost supus primului transplant mondial de penis acum 10 ani, solicitat ulterior operatia inversa, motivand „grave probleme psihologice cu care s-au confruntat el si sotia lui”, au explicat medicii, conform AFP si Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!