Medici americani au realizat cu succes prima grefa de penis

operatie-transplant-penisPrima operatie in care a fost transplantata o grefa de penis, a avut loc cu succes in State Unite ale Americii.

Pacientul, un barbat de 64 de ani, si-a pierdut o mare parte din penis din cauza unei forme rare de cancer.

Interventia chirurgicala a durat 15 ore si a avut loc la un spital din Boston.

„Desi pacientul se afla inca in primele stadii de vindecare si medicii sunt inca prudenti, ei s-au declarat optimisti, apreciind ca organul transplantat isi va recapata functia pierduta in 2012, dupa un cancer care a necesitat amputarea partiala a penisului”, a precizat Massachusetts General Hospital din intr-un comunicat de presa.

Aceasta este a treia grefa de penis din lume si prima de pe continental american.

Prima operatie  reusita a fost inregistrata in anul 2014 in Africa de Sud, iar prima incercare a avut loc in China, in anul 2006, dar a fost considerata o nereusita.

Chinezul care a fost supus primului transplant mondial de penis acum 10 ani, solicitat ulterior operatia inversa, motivand „grave probleme psihologice cu care s-au confruntat el si sotia lui”, au explicat medicii, conform AFP si Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.