Medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale cu substanta cancerigena

Compania indiana Hetero Labs Ltd a rechemat mai multe loturi de medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale deoarece contin o substanta cancerigena, potrivit Reuters si Agerpres.

Anuntul a fost facut la sfarsitul saptamanaii trecute de catre Agentia americana a produselor alimentare si medicamentelor (Food and Drug Administration – FDA).

Potrivit surselor citate, la nivel mondial, autoritatile au restrictionat vanzarile medicamentelor pentru scaderea tensiunii arteriale care au in componenta lor valsartan, losartan si irbesartan, acestea fiind suspectate ca ar contine doua substante cu potential cancerigen – N-nitrosodietilamina (NDEA) si N-nitrosodimetilamina (NDMA)

Cel de-al doilea compus toxic, NDMA, a fost descoperit in 87 de loturi de comprimate losartan cu potasiu produse de Hetero – N-Nitroso-N-metil-4-acid aminobutiric (NMBA) – si nu fusese identificat in medicamentele rechemate anterior de o serie de producatori din industria farmaceutica.

Etichete: medicamente pentru scaderea tensiunii arteriale, tensiune arteriala, substanta cancerigena

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!