Medicament 3 in 1 pentru cardiaci

pastile-ARPIM-COLORATELa Madrid a fost prezentat primul medicament 3 in 1, care cumuleaza efectul a trei produse farmaceutice, pentru prevenirea unei recidive unui infarct miocardic.

Evenimentul a avut loc vineri, 27 februarie 2015, iar  codidianul El Pais relateaza ca acest tratament a fost aprobat in Europa si va putea fi folosit de pacientii din Spania, dar si de cei din America Latina in urmatorii ani.

Noul medicament are efect anticoagulant, contra colesterolului si a cresterii tensiunii arteriale.

La acest moment, costul acestuia este de zece euro pe luna pentru fiecare pacient, iar in urmatorii patru ani, tratamentul ar urma sa fie comercializat in 90 de tari.

De altfel, producatorii au anuntat ca vor face eforturi pentru a diminua pretul pastilei, astfel incat sa fie accesibila mai ales pacientilor din tari in care veniturile sunt mici.

“Din 100 de infarcturi, 80 se produc in aceste state”, a precizat Valentin Fuster, directorul centrului de cercetari.

Uniunea Europeana va finanta cu 6 milioane de euro un studiu care sa evalueze  eficienta acestui tratament.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.