Medic: Prevenirea maladiei Parkinson se refera la respectarea raportul dintre orele de lucru si cele de odihna si de a trai si in spiritul bucuriei

Pacientii romani au sanse foarte bune privind diagnosticarea bolii Parkinson, iar prevenirea acestei maladii se refera ”in primul rand la a ne respecta programul, raportul dintre ore active – ore de odihna, de a incerca sa ne traim viata si in spiritul bucuriei”.

Asta spune presedintele Societatii de Neurologie din Romania (SNR), prof. dr. Dafin Muresanu.

„Pacientii romani au sanse foarte bune din punct de vedere al diagnosticului privind boala Parkinson. Avem o clasa medicala, avem neurologi bine pregatiti. Dupa cum vedeti ne preocupam la nivelul Societatii de Neurologie din Romania, (…) si suntem printre cei care sunt deosebit de apreciati in Europa cu privire la nivelul in care ne aflam. Din punct de vedere al arsenalului terapeutic, avem aproape toate medicamentele din punct de vedere al terapiei farmacologice necesare, mai putin un singur agent important care este apomorfina care nu a reusit sa-si faca loc in arsenalul terapeutic in Romania, dar in viitor acest lucru va fi realizat”, a afirmat prof. dr. Dafin Muresanu, conform Agerpres.

El a adaugat ca exista capacitatea de a gestiona, privind chirurgia functionala, neurochirurgia functionala, pacientii care se afla in stadii avansate si sunt mai mult selectati pentru interventia de stimulare cerebrala profunda, pentru ca exista o serie de criterii care sunt folosite permanent cand trebuie sa se ia o decizie terapeutica pentru tipurile de interventii.

Potrivit acestuia, deocamdata nu se cunosc in mod precis cauzele respectivei maladii, mentionand ca cert este ca boala Parkinson este una complexa, degenerativa, neurodegenerativa, multi-factoriala.

„Exista, sigur, grupuri care pot avea determinare diferita, azi discutam despre posibilitatea, declansarea in afara sistemului nervos central undeva, la nivelul intestinelor, apoi sansa … intre ghilimele, de fapt nesansa migrarii acestui proces patologic prin intermediul nervului vag si aceasta a fost demonstrata prin interventiile de vagotomie, adica in acele populatii care au avut interventii de vagotomie pentru cu totul alte patologii. Elementele acestea sunt foarte fluide. In mare, se considera ca exista factori de risc care sunt legati de mediu si factori individuali care tin de modul de viata”, a mai spus presedintele SNR, conform sursei mentionate.

El a afirmat ca prevenirea acestei boli se refera in primul rand la a respecta raportul dintre orele de lucru si cele de odihna si de a trai si in spiritul bucuriei.

Una dintre cele mai reprezentative afectiuni neurologice degenerative inregistrate la nivel mondial, a doua ca frecventa dupa maladia Alzeimer, boala Parkinson afecteaza in prezent aproximativ 6,3 milioane de persoane in intreaga lume, 1,5 milioane fiind europeni, dintre care aproximativ 73.000 sunt din Romania.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.