Medic: Pacientii cu afectiuni grave amana sa apeleze la medici de frica infectarii cu SARS-CoV-2

Tot mai multi pacienti cu diverse afectiuni ajung in stare grava la spital, dupa ce amana saptamani la rand sa apeleze la medici, de frica sa nu se infecteze cu noul coronavirus. Aceasta situatia este confirmata si de reprezentantii Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad.

Acestia au precizat ca fenomenul ia amploare in ultima perioada, cand la Unitatea Primire Urgente ajung pacienti cu complicatii, care necesita interventii chirurgicale urgente.

Medicii spun ca este vorba de pacienti care au prezentat simptome de boala de cateva saptamani, dar nu s-au prezentat la spital pana cand durerea a devenit insuportabila, insa si boala evoluase si dezvoltase forme severe.

“In ultima perioada, avem pacienti care se prezinta la spital cu forme evolutive avansate si stare generala grava. Acestia necesita interventii chirurgicale imediate si mult mai laborioase. De asemenea, necesita mai apoi ingrijiri pe terapie intensiva, iar perioada de recuperare este mult mai lunga decat in mod normal. Ii sfatuim pe concetatenii nostri, sa-si depaseasca frica, normala de altfel in aceasta perioada, si sa se adreseze medicilor care le stau la dispozitie in vederea rezolvarii problemelor de sanatate, inainte de aparitia complicatiilor evolutive”, a declarat dr. Carmen Neamtu, medic primar chirurgie generala, citata de Agerpres.

De altfel, doctorii de aici precizeaza ca in sectiile din sediul central al unitatii medicale sunt tratati doar pacienti care nu sunt infectati cu SARS-CoV-2, iar acestia ajung sa fie internati in urma efectuarii testului RT-PCR.

Etichete: bolnavi spital pandemie, frica de spital pandemie, teama de coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.