Medic OMS: Purtarea mastilor de protectie va deveni obisnuinta

Protectia faciala va deveni obisnuinta in urma epidemiei de coronavirus, este de parere un inalt reprezentant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), citat, luni, de Press Association.

Doctor David Nabarro, trimis special al OMS in materie de COVID-19, a declarat ca oamenii vor trebui sa se obisnuiasca cu o noua realitate, relateaza si Agerpres.

„O anumita forma de protectie faciala sunt sigur ca va deveni obisnuinta, cel putin pentru a oferi oamenilor o asigurare. Dar, as spune sa nu va imaginati ca puteti face orice doriti cand purtati o masca”, a declarat medicul pentru BBC.

El a adaugat ca stilul de viata al oamenilor ar trebui sa se schimbe, pentru ca acest virus nu va disparea si nu stim cand vom avea un vaccin.

„Ceea ce spunem noi este sa ne aparam societatile. Da, va trebui sa purtam masti. Da, va trebui sa existe mai multa distantare fizica. Da, trebuie sa ii protejam pe cei vulnerabili. Dar, cel mai important, trebuie sa invatam cu totii cum sa intrerupem transmisia”, a precizat mai reprezentantul OMS, potrivit surselor citate.

Etichete: protectie faciala, masti de protectie, masca de protectie coronavirus, protectie covid-19,

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.