Medic neurolog: Aproximativ 130.000 de pacienti cu epilepsie

Medicul neurolog Ioana Mandruta de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, spune ca aproximativ 130.000 de romani sufera de epilepsie.

„Aproximativ 130.000 de pacienti cu epilepsie – daca este sa extrapolam datele europene la populatia Romaniei. In acest moment, au la dispozitie mai multe medicamente din generatia I si generatia a II-a de antiepileptice la nivel european. De asemenea, exista cateva centre care pot prelua pacientii cu epilepsie cu investigatii mai complexe. Exista un program national care functioneaza in Spitalul Universitar si Spitalul ‘Bagdasar Arseni’, care ofera o alternativa pacientilor care au epilepsii necontrolate de tratament pentru care ar putea exista solutii chirurgicale sau solutii de neuromodulare”, a precizat medicul conform Agerpres, intr-o conferinta de Ziua Mondiala a Epilepsiei.

De asemenea, ea mai precizat ca este nevoie de medici special antrenati in rezolvarea si diagnosticarea cazurilor grave de epilepsie.

Etichete: epilepsie, tratament epilepsie

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.