Medic: Muscatura de tantar nu este identica la doi oameni

TANTAR-MUSCATURA-NOUMuscatura de tantar nu este identica la doi oameni, iar evolutia ei depinde foarte mult de reactia organismului. Cel putin asa precizeaza medicii.
Pe forumurile de socializare, mai multi oameni si-au manifestat ingrijorarea in legatura cu infectiile cauzate de muscaturile de tantari.

„Nu as putea sa va spun ca sunt mai multe prezentari cu muscaturi de tantari fata de cum erau de obicei. Sunt mai multe mai ales in zonele unde nu se imprastie substante. Nu am observat o crestere a incidentei muscaturilor fata de alti ani. Muscatura de tantar nu este identica la doi oameni. Depinde foarte mult de reactivitatea organismului”, a afirmat medicul de familie Sandra Alexiu, potrivit Agerpres.

Potrivit medicului, la persoanele care au un teren atopic alergic, muscatura de tantar lasa urme mari, ca niste urticarii imense, in timp ce la persoanele care nu sunt foarte alergice poate sa apara doar un semn mic.

„La fel, nu este acelasi lucru daca te musca de picior sau daca te musca de ochi. Conteaza foarte mult zona unde te musca si conteaza felul in care organismul raspunde de muscatura. Oamenii reactioneaza diferit. Chiar daca nu este o perioada cu foarte multi tantari sau daca autoritatile nu si-au facut datoria sa dea cu substante, muscaturile pot sa apara si organismul reactioneaza diferit”, a mai explicat vicepresedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei.

In principiu, oamenii si autoritatile ar trebui sa previna muscaturile de tantar.

„Nu neaparat sa se prezinte la doctor, pentru ca muscatura de tantar este o chestiune banala. In primul rand, trebuie sa previna muscatura. Se previne punand plase la geamuri, punand pastile de tantari sau solutie. Daca suntem in zona deschisa, folosim spirale speciale, se da cu spray, cu solutii speciale. Preventie inseamna si autoritatile sa dea cu substante anti-tantari. Daca deja au fost muscati, sa foloseasca solutii care sa scada mancarimea, pentru ca daca scarpini acea zona, se irita si mai tare si in zona aceea se intinde si mai mult. Daca o lasi in pace, atunci zona nu se irita fiindca nu stimuleaza circulatia. Daca scarpini, se aduna si mai multe vase de sange si mai multe celule si mancarimea creste. Daca se da cu solutie mentolata sau alifie chinezeasca, atunci trec un pic mai repede. Daca le mai si rupem cojita si suntem cu unghiile murdare, acolo se poate face suprainfectie”, a mai precizat medicul de familie, citata de Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!