Medic, despre numarul crescut de cazuri Covid: Un varf legat de masurile de relaxare

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul ‘Matei Bals’ spune ca numarul mai mare de cazuri de infectie cu noul coronavirus vine in contextul cresterii sustinute a testarii, dar si in urma masurilor de relaxare.

Potrivit specialistului, masurile de preventie au fost respectate ‘intr-o masura mai mica decat ar trebui’, iar in saptamanile care urmeaza trebuie schimbat modul de abordare, iar relaxarea sa se faca cu prudenta. In caz contrar, vor exista mai multe imbolnaviri, internari si mai multe cazuri severe.

“Ne relaxam, facem ceea ce avem de facut – concedii, etc, dar le facem cu prudenta. Daca nu vom face asta, nu este vorba doar despre cresterea numarului de imbolnaviri si ca asta ar insemna mai multe persoane care se interneaza, mai multe cazuri severe. Dar luati in calcul si contextul european. In contextul european, la noi situatia a ajuns sa fie mai proasta decat in cazul multor tari din Europa. Asta inseamna ca s-ar putea sa avem restrictii la un moment dat de a circula in Europa, asta inseamna ca s-ar putea sa ne incurce concediile cand vrem noi sa le facem. (…) Si bineinteles ca numarul de imbolnaviri mai mare, care se vede totusi la nivelul spitalelor de boli infectioase, nu inseamna ca este depasita capacitatea de internare din Romania. Vorbim strict despre spitalele care se ocupa de COVID 19, dar asta o sa insemne, din pacate, o presiune mai mare inclusiv la nivelul serviciilor de terapie intensiva si implicit va duce si la un prognostic prost. Eu cred ca avem de gandit acum intr-un mod constructiv, nu trebuie sa percepem lucrurile ca intram in panica, nu trebuie sa ne gandim ca vor veni alte restrictii, trebuie realmente sa gasim acel echilibru si sa fim mult mai atenti decat am facut-o in zilele care au trecut”, a sustinut medicul Adrian Marinescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca virulenta noului coronavirus a scazut, medicul a spus ca ar trebuie sa existe o scadere, insa nu exista o dovada in acest sens.

Joi, 25 iunie, in Romania, au fost confirmate 460 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Etichete: cazuri covid, masuri relaxare, masuri de protectie cornavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.