Medic: BPOC va ajunge in cativa ani sa fie a treia cauza de mortalitate in lume

Incidenta BPOC in Romania este de 8,9%, insa exista multi pacienti nediagnosticati, spune presedintele Societatii Romane de Pneumologie Roxana Nemes.

“Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) este o boala caracterizata prin limitarea fluxului de aer care e incomplet ireversibila. BPOC va ajunge in cativa ani sa fie a treia cauza de mortalitate in lume. Mortalitatea prin BPOC este in crestere la nivel mondial. Incidenta in Romania este de aproximativ 8,9%. Sunt multi pacienti nediagnosticati”, a atentionat medicul in cadrul unui eveniment organizat de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania, potrivit Agerpres.

Medicul a vorbit si de principalii factori de risc pentru aceasta boala

“Fumatul reprezinta cel mai important factor de risc cunoscut, in ceea ce priveste BPOC. In tarile cu o cultura de tip european, se considera ca peste 90% din cazurile de BPOC sunt determinate de fumat”, a mai precizat Dr. Roxana Nemes.

Ea a mai atentionat si asupra faptului ca si vapingul, adica utilizarea tigarilor electronice, provoaca leziuni asemanatoare fumatului clasic.

Estimarile arata ca peste un milion de persoane din Romania au afectiuni respiratorii.

Etichete: BPOC, bronhopneumopatia obstructiva cronica, factori de risc BPOC

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Sîrbu Ilie spune:

    Sunt bolnav de BPOC cu o saturație 80% – 89% făcând oxigenoterapie între 18-19 ore pe zi și aș vrea să întreb dacă mă îcadrez la handicap .

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.