Matematicienii americani au gasit formula iubirii eterne

formula-iubiriiIubirea, unul dintre marile mistere ale omenirii, ar putea fi tradusa printr-o ecuatie descoperita recent de matematicienii americani.

Conform atlantico.fr , formula iubirii eterne a fost descoperita de matematicienii americani, in cadrul unui care permite oamenilor sa afle si „cat timp va dura relatia lor actuala”,

O ancheta lansata de MSN in 2014 a analizat „cazul iubirii” si a condus la descoperirea unei formule magice. Potrivit acestui studiu, oamenii vor putea „sa calculeze cat timp va dura relatia lor actuala”.

„Naivii cred ca doar sentimentele conteaza intr-o relatie. Ei bine, lucrurile sunt mult mai complexe. Insa stiinta si matematica pot sa ne ajute in cautarea iubirii eterne”, afirma realizatorii studiului.

Savantii au studiat in cadrul acestei cercetari realizata pe un esantion de 2000 de persoane, gradul de importanta al tuturor variabilelor – precum umor, bani, numarul partenerilor precedenti – ce influenteaza relatiile amoroase, iar factori variabili care au fost luati in calculau fost foarte mult.

Formula iubirii eterne:

L = 8 + 0,5Y – 0,2P + 0,9Hm + 0,3Mf + J – 0,3G – 0.5(Sm – Sf)2 + I + 1,5C

Conform cercetatorilor, ecuatia este valabila pentru cuplurile heterosexuale, intrucat autorii studiului au remarcat o usoara diferenta intre heterosexuali si homosexuali.

Pentru cuplurile de acelasi sex, formula este urmatoarea:

L = 8 + 0,5Y – 0,2P + 2J – 0,3G – 0,5(S1 – S2)2 – I + 1,5C

Explicatiei formulei:

L: Durata estimata a relatiei

Y: Numarul de ani pe parcursul carora cei doi parteneri s-au cunoscut, inainte ca relatia lor sa devina serioasa

P: Numarul de parteneri cunoscuti de ambii parteneri ai cuplului

Hm: Importanta acordata onestitatii in cuplu de barbat

Mf: Importanta acordata banilor de femeie

J: Importanta acordata umorului de cei doi parteneri

G: Importanta acordata de ambii parteneri frumusetii fizice

Sm si Sf: Importanta acordata relatiilor sexuale de partenerul masculin (Sm) si feminin (Sf)

I: Importanta acordata familiei partenerului de celalalt partener

C: Importanta acordata copiilor de ambii parteneri

De altfel, concluziile la care au ajuns oamenii de stiinta sunt cel putin interesante.

Barbatii acorda o mai mare importanta frumusetii fizice decat inteligentei, iar ei sunt de doua ori mai numerosi decat femeile atunci cand vine vorba de a aprecia importanta pe care o viata sexuala reusita o are in ceea ce priveste durata cuplului.

Dintre cele 2.000 de persoane chestionate, 25% doresc ca partenerul lor sa fi avut patru parteneri sexuali inainte de ei, asta desi pentru un barbat din cinci este important ca el sa fi fost „primul” partener sexual din viata iubitei sau sotiei sale.

Stiinta a gasit un raspuns si pentru cei care sunt in cautarea unui partener ideal.

O alta ecuatie matematica ar permite utilizatorilor de internet sa isi gaseasca sufletul pereche.

Astfel, un studiu publicat pe site-ul It’s Ok To Be Smart a concluzionat ca pentru fiecare persoana celibatara exista 871 de parteneri potentiali care ii asteapta in diverse zone ale lumii.

Dar, cum orice teorie are nevoie de practica, unul dintre principalele aspecte ale dragostei continua sa fie caracterul ei arbitrar.

Astfel, chiar daca ecuatiile formulate de cercetatori ar fi aplicate intocmai, factorii neutri, de conjuctura sau de liber consimtamant, tot ar influenta rezultatul final.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.