Masurile principale de prevenire a imbolnavirii cu Hepatita B

hepatitaaIn ultimii ani, in Romania s-au inregistrat aproximativ 2 cazuri noi la 100 000 de locuitori diagnosticati cu Hepatita B. Avand in vedere ca Hepatita B poate evolua spre ciroza sau carcinom hepatocelular este foarte important sa stim care sunt factorii de risc si care sunt simptomele pentru stabilirea unui diagnostic corect.

Masuri de prevenire a imbolnavirii cu Hepatitei B

Pentru a preveni imbolnavirea cu hepatita B, atat medicii de familie cat si pacientii trebuie sa cunoasca factorii de risc la care se pot expune. In acelasi timp, medicii de familie trebuie sa analizeze totalitatea simptomelor semnalate de pacient pentru stabilirea unui diagnostic corect.

Pentru informatii corecte si complexe despre forma hepatitei B, despre factorii de risc si calea de transmitere, precum si despre simptomele semnalate de pacient in vederea stabilirii unui diagnostic corect, puteti consulta lectia “Poliomelita, Haemophylus influentzae, Hepatita B” din cursul online creditat EMC “Planul National de Vaccinare”.

Informarea pacientilor asupra simptomelor si a cailor de transmitere a Hepatitei B este deosebit de importanta avand in vedere ca si mama ii poate transmite fatului Hepatita B transplacentar si prin laptele matern. 90% dintre acesti copii vor dezvolta boli cronice.

Deosebit de importanta este recunoasterea manifestarilor clinice a Hepatitei B pentru un diagnostic corect, dar si informarea pacientului asupra complicatiilor care pot aparea in cazul Hepatitei B.

Mai multe informatii despre factorii de risc, manifestarile clinice si diagnosticul Hepatitei B puteti afla studiind cursul EMC online “Planul national de Vaccinare”, disponibil gratuit pe platforma FormareMedicala.ro si creditat cu 8 puncte EMC recunoscute in programul de educatie medicala continua.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.