Masurile de relaxare s-ar putea sa nu fie ridicate dupa 15 mai, daca romanii nu respecta distantarea sociala

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), spune ca daca daca romanii nu vor respecta distantarea sociala cel putin inca doua saptamani, este posibil ca masurile de relaxare sa nu intre in vigoare incepand cu data 15 mai.

„Nu putem astazi, cand suntem inca in aprilie, sa spunem ca pe 15 mai vor fi luate cutare masuri. Sunt unele deziderate, pe care nu trebuie sa le transformam in sperante pentru oameni pana nu vedem cum evolueaza in urmatoarele doua saptamani si care depind foarte mult de respectarea masurilor care sunt impuse in perioada asta. Mai avem aproximativ doua saptamani si catre sfarsitul celor doua saptamani, inainte de 15 mai, o sa se cristalizeze realmente situatia, ce decizii vor fi luate, ce poate fi relaxat. Sper ca oamenii sa ne inteleaga. Acest lucru e foarte greu de facut si daca acum incepem sa dam masuri clare care vor fi luate, ca sigur se va lua, inseamna ca noi pacalim oamenii sau suntem iresponsabili. Trebuie sa asteptam sa ne apropiem cat de mult de perioada respectiva ca sa spunem ce masuri se vor lua”, a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis a anuntata ca dupa 15 mai se poate vorbi de o relaxare a masurilor impuse de autoritati, in contextul in care numarul infectiilor si al deceselor cauzate de noul coronavirus scade. De cealalta parte, doar in Bucuresti, oamenii au inceput sa iasa din casa, iar traficul s-a aglomerat in ultimele zile.

Etichete: masuri relaxare, restrictii circulatie stare de urgenta, preventie coronavirus, distantare sociala, cazuri covid-19 romania, raed arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.