Masurile ce trebuie luate de operatorii economici incepand cu 15 mai

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a anuntat masurile ce trebuie luate de operatorii economici publici si privati incepand cu data de 15 mai.

„Autoritatile publice, precum si operatorii economici publici si privati au obligatia organizarii activitatii astfel incat munca sa se desfasoare de la domiciliul angajatilor, iar daca activitatea desfasurata nu permite acest lucru, se iau masuri pentru: asigurarea triajului epidemiologic, dezinfectarea obligatorie a mainilor inaintea intrarii in spatiile de lucru, respectarea regulilor privind desfasurarea activitatii din birourile cu spatii comune, decalarea programului de lucru pentru entitatile cu un numar mai mare de 50 de salariati, astfel incat inceperea si terminarea programului de lucru sa se realizez la intervale de minimum o ora pe parcursul de minimum trei ore, in transe de minimum 20% din personal”, a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, citat de Agerpres.

El a adaugat ca operatorii economici care desfasoara activitati cu publicul trebuie sa asigure o suprafata minima de 4 metri patrati pentru fiecare client, sa nu permita accesul persoanelor a caror temperatura corporala masurata la intrare in incinta depaseste 37,3 grade Celsius, referinta luata de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, si sa asigure dezinfectarea suprafetelor expuse si evitarea aglomerarii de persoane, in special in zonele caselor de marcat si ghiseelor.

Potrivit acestuia, raman suspendate servirea si consumul produselor in spatiile comune de servire a mesei din interior.

Etichete: masuri dupa 15 mai, masuri agenti economici, masuri stare de alerta, raed arafat

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.