Masuri pentru implicarea parintilor in cazul copiilor cu deficiente de auz

deficiente-de-auzPatru organizatii non-guvernamentale care se ocupa de problemele persoanelor hipoacuzice solicita ministerului Sanatatii o serie de masuri care sa vina in sprijinul diagnosticarii precoce si a tratamentului acestor bolnavi.

Depistarea precoce a surditatii

Una din masurile principale pe care le propun organizatiile non-guvernamentale are in vedere depistarea din timp a copiilor care se pot confrunta cu aceasta afectiune.

Odata cu dezbaterea publica a Strategiei Nationale de Sanatate, dar si pachetelor de programe si servicii de sanatate, organizatiile non-guvernamentale precizeaza ca sustin intentia ministerului Sanatatii in ceea ce priveste screening-ul audiologic neo-natal pentru depistarea precoce a afectiunii.

Parintii trebuie sa fie implicati direct in achizitionarea implantului pentru copii

O alta masura propusa de organizatii are in vedere implicarea parintilor in decizia de achizionare a dispozitivului medical implantabil.

Pentru transparentizarea procedurilor de finantare si de achizitie a acestor dispozitive, se propune elaborarea unui set clar de criterii pe baza carora sa se recomande implantul si includerea pacientului in Programul national de Profil.

Solutiile auditive cu implant cohlear sunt insuficiente pentru bolnavi

In contextul resurselor insuficiente pentru a asigura tratamentul pacientilor cu deficient de auz, organizatiile atrag atentia asupra resurselor financiare scazute in asigurarea tratamentului bolnavilor.

In momentul de fata, sistemul este deficitar si in ceea ce priveste recuperarea post-operatorie si a facilitatilor scolare. Se remarca, de asemenea, si insuficienta personalului medical specializat.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.