Masuri de relaxare valabile incepand cu 15 iunie

Incepand de luni, 15 iunie, pe teritoriul Romaniei vor fi aplicate noi masuri de relaxare. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat o hotarare prin care propune Guvernului masurile de relaxare care se aplica incepand din 15 iunie.

Hotararea privind precizeaza ca se mareste la 6 numarul de persoane care nu locuiesc impreuna si care pot participa la activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, respectiv ciclism, drumetii, alergare, canotaj, alpinism, vanatoare, pescuit si alte activitati recreative si sportive desfasurate in aer liber, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului Sanatatii, dupa caz, cu ministrul Tineretului si Sportului, ministrul Mediului sau ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, relateaza Agerpres.

Evenimentele private in spatii inchise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 20 persoane.

Evenimentele private in spatii deschise se pot organiza cu participarea unui numar maxim de 50 persoane, prevede hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Vor fi reluate activitatile de comercializare cu amanuntul a produselor si serviciilor in centrele comerciale in care isi desfasoara activitatea mai multi operatori economici.

In interiorul centrelor comerciale nu se permite insa activitatea restaurantelor, cafenelelor sau altor asemenea localuri publice, cu exceptia celor dispuse in exteriorul cladirilor, in aer liber, cu asigurarea unei distante minime de doi metri intre mese si cel mult 4 persoane care nu sunt membri ai aceleiasi familii la o masa, precum si exploatarea locurilor de joaca, a salilor de jocuri si a cinematografelor.

Se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de administrare a strandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau salilor de sport/ fitness, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului Tineretului si Sportului si al ministrului Sanatatii.

Potrivit hotararii, se reia activitatea operatorilor economici care desfasoara activitati de tratament balnear, cu obligatia respectarii normelor de prevenire stabilite prin ordin al ministrului Sanatatii.

De asemenea, se permite desfasurarea activitatilor in crese, gradinite si after-school-uri pe perioada vacantei de vara, in conditiile stabilite prin ordin comun al ministrului Educatiei si Cercetarii, al ministrului Sanatatii si al ministrului Muncii.

Etichete: masuri relaxare, relaxare 15 iunie, restrictii ridicate

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.