Masuri de preventie a cancerului la san in Campania “Nu am facut destul”

Riscul de cancer la san poate fi redus fara efortCampania “Nu am facut destul” care se desfasoara in luna octombrie are ca principal obiectiv informarea femeilor cu privire la principalele masuri de preventie a cancerului la san. Mesajul campaniei este “Acum este randul tau sa ai grija de mama ta”. Una din principalele recomandari date de specialisti este activitatea fizica regulata care poate reduce cancerul mamar cu 10-30%.

Factori care cresc riscul cancerului la san

Obezitatea este un factor de risc major in cancerul la san. Specialistii recomanda evitarea supraponderabilitatii pentru a scadea rscul de cancer mamar.

Acestia mentioneaza si grupele de risc in cancerul de san care poate fi cauzat de obezitate, si anume femeile dupa menopauza, cand incidenta cancerului este maxima.

Lipsa unui stil de viata sanatos se numara printre factorii de risc in cancerul la san. Se recomanda o dieta sanatoasa alaturi de activitate fizica regulata.

Consumul de alcool este un alt factor de risc, de aceea medicii recomanda limitarea consumului de alcool si chiar evitarea lui.

Stresul este un factor de risc mai ales in cazul femeilor tinere.

Participarea la campanii de informare despre cancerul la san

Femeile se pot informa despre principalele masuri de preventie a cancerului la san prin campaniile de informare care prezinta in detaliu simptomele in cancerul mamar.

Campania de informare despre cancerul la san “Nu am facut destul” este organizata de Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) si Liga Romana de Cancer.

Persoanele care doresc sa se informeze despre campania de preventie a cancerului la san pot accesa www.invingecancerul.ro, www.fabc.ro, pagina de Facebook a FABC.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.