Masurarea temperaturii pentru clientii teraselor, la latitudinea operatorilor economici

Masurarea temperaturii pentru clientii teraselor nu va fi obligatorie dupa deschiderea acestora, masura urmand sa fie adaptata in functie de fiecare operator, spune conducerea Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

„In etapa cand vom deschide terasele la nivel exterior, luarea temperaturii si monitorizarea starii de sanatate va fi obligatorie pentru toti lucratorii din unitatea respectiva. Pentru cei care vor veni la terase sa serveasca, pentru clienti, pentru consumatori, nu am prevazut aceasta masura, sa le fie luata temperatura. Este o masura care va fi adaptata in functie de fiecare operator, daca doresc sa aiba masuri suplimentare, dar nu este o masura obligatorie”, a spus Robert Chioveanu, presedintele ANSVSA, citat de Agerpres.

El a precizat ca masura va fi obligatorie doar pentru personalul lucrator angajat, „pentru bucatari, chelneri care deservesc unitatea”, si care trebuie sa aiba si echipament de protectie, masca si manusi.

In context, seful Directiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Razvan Pirjol, a sustinut ca in jurul datei de 15 iulie am putea sa ne apropiem „poate de o viata cat mai normala si apropiata de trecutul nostru normal”.

Reamintim ca potrivit ministrul Sanatatii, terasele se vor deschide incepand cu 1 iunie, iar plajele, posibil in data de 15 iunie.

Etichete: masurarea temperaturii, masurarea temperaturii spatii publice, deschidere terase

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.