Mastile de protectie trebuie sa ajunga in scoli pana la 1 iunie

 

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut miercuri, in sedinta de Guvern, ca, pana pe 1 iunie, mastile de protectie sanitara sa ajunga in scoli, in conditiile in care cursurile de pregatire pentru examenele nationale incep pe 2 iunie.
Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie, a precizat ca procedurile de achizitie sunt in plina desfasurare, relateaza Agerpres.

Premierul a mai precizat ca trebuie colectate datele necesare de la administratiile locale pentru a fi lansata procedura de licitatie pentru mastile de protectie destinate persoanelor aflate in stare de vulnerabilitate.

„Ministerul Muncii si Ministerul Sanatatii, aveti grija ca aveti obligatia de a finaliza procedurile de licitatie si de a si distribui mastile. Ministerul Educatiei, cel tarziu pana in data de 1 iunie, trebuie sa ajunga la scoli, iar Ministerul Sanatatii, in momentul in care aveti solicitarile, datele de la administratiile locale – si aici trebuie sa miste rapid Directiile de sanatate publica – trebuie sa lansati imediat procedura de licitatie, astfel incat sa putem sa distribuim mastile catre cele 2.300.000 de persoane aflate in stare de vulnerabilitate”, a spus Orban, potrivit sursei citate.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a precizat ca in cursul zilei mai sunt asteptate date la Ministerul Muncii, urmand sa fie lansata procedura de licitatie pentru masti destinate persoanelor aflate in stare de vulnerabilitate.

Etichete: masti de protectie, masti pentru copii, masti gratuite

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.