Masca este obligatorie in toate spatiile deschise acolo unde incidenta cazurilor Covid depaseste 3 la mie

Guvernul a aprobat hotararea privind prelungirea starii de alerta cu 30 de zile, incepand cu 15 octombrie.

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta spune ca aceasta prevede si purtarea obligatorie a mastii in toate spatiile deschise in localitatile unde indicele cazurilor de Covid depaseste 3 la mia de locuitori.

“Raman urmatoarele masuri confirmate referitor la purtarea mastii pana la 3 la mie incidenta: deci, de la 0 pana la 3 la mie incidenta masca este purtata obligatoriu in spatiile aglomerate si la 50 de metri de la intrarea in scoli; de la 3 la mie in sus masca este obligatorie in toate spatiile deschise”, a precizat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, au ramas valabile prevederile care au stabilit ca de la 0 la 1,5 la mie incidenta, restaurantele, cafenelele si cinematografele vor functiona cu 50% capacitate, iar unde se inregistreaza o incidenta mai mare de 3 la mie, vor fi inchise.

In legatura cu evenimentele private, seful DSU a precizat ca raman interzise in spatiile inchise si publice pe plan national.

Etichete: masca obligatorie, masca in spatii deschise, cand este masca obligatorie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.