Mars si cross impotriva cancerului la san, in Brasov

poza femeie la ginecologBrasovenii sunt asteptati sambata, incepand cu ora 10.00, pe Aleea de sub Tampa, pentru a participa la cea de-a doua editie a Crosului si a Marsului Casiopeea, organizate drept actiuni impotriva cancerului la san. Organizatorii evenimentului sunt Asociatia Casiopeea, Alianta Franceza din Brasov, Comitetul Olimpic si Sportiv si primaria din Brasov.

La cross vor participa Maricica Puica, medaliata cu aur la atletism 3.000 metri si cu bronz, la 1.500 metri, la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 1984 si Corina Ungureanu, campioana mondiala si europeana la gimnastica.

“Voi fi prezenta la astfel de evenimente ori de cate ori voi fi invitata. Sportul inseamna sanatate, iar scopul crosului si al marsului care se vor organiza sambata este sanatatea. Vreau sa promovam astfel de actiuni care inseamna miscare, implicare sociala, vointa. Doresc ca, alaturi de organizatori, acest eveniment sa fie un exemplu si pentru altii”, a declarat Corina Ungureanu.

Fiecare participant adult va primi un voucher pe care il va putea folosi pentru efectuarea une ecografii mamare. De asemenea, persoanele care vor sa participe sambata la cross si la mars vor plati o taxa de participare in valoare de 40 de lei, suma stransa din aceasta taxa urmand sa fie directionata catre achizitionarea de proteze mamare pentru femeile care au suferit o masectomie.

Marsul si Corssul Casiopeea au fost organizate pentru prima data in anul 2010, avand ca scop promovarea beneficiilor pe care le are depistarea timpurie a cancerului la san, precum si adunarea de fonduri pentru persoanele afectate de aceasta forma de cancer.

“De la prima noastra editie pana in prezent am colectat peste 55.000 de euro si am achizitionat 550 de proteze mamare. Ne dorim ca prin extinderea actiunilor noastre in cat mai multe localitati din tara, treptat, sa ajutam cat mai multe femei care au trecut prin aceasta experienta tulburatoare care este cancerul la san”, a precizat presedintele Asociatiei Casiopeea, Nathalie David.

Cancerul la san ucide anual in jur de 77.000 de femei la nivel european. In Romania rata deceselor cauzate de cancerul mamar este in crestere. 

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.