Mark Zuckerberg va dona 3 miliarde de dolari pentru cercetari medicale

CRIZA-BANI-CANCERMark Zuckerberg, fondatorul retelei de socializare Facebook si sotia sa, au anuntat ca vor dona 3 miliarde de dolari in urmatorii zece ani pentru a contribui la prevenirea si vindecarea unor boli si a-i asigura astfel fetitei lor un viitor mai bun.
Zuckerberg  a declarat ca acesta „este un obiectiv ambitios”, anuntand aceasta noua donatie din partea Chan Zuckerberg Initiative, o fundatia infiintata impreuna cu sotia sa.

Potrivit AFP, Mark Zuckerberg considera ca, avand in vedere speranta medie de viata, aceasta donatie va permite fundatiei sa aiba suficiente mijloace pana la sfarsitul secolului pentru a descoperi tratamente impotriva tuturor bolilor, sau de a le gestiona pe cele care in prezent sunt mortale.

Sotia lui Zuckerberg, Priscilla Chan, de profesie medic, a afirmat ca acest lucru nu inseamna ca nu vor mai exista copii bolnavi, dar ca numarul lor se va reduce.

Aceasta investitie este un prim efort pe care cuplul Zuckerberg spera sa fie „colectiv”, relateaza si Agerpres.

Cei doi isi doresc infiintarea unui centru biologic la San Francisco unde oameni de stiinta sa lucreze la dezvoltarea de mijloace pentru a studia si a intelege mai bine bolile.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.