Mamografii gratuite pentru femeile din grupa de varsta 50-69 de ani din zona de vest a tarii

Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara se alatura campaniei de realizare gratuita a mamografiilor de san, intr-un proiect din care mai fac parte Institutul Oncologic “Prof Dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca si Spitalul Municipal Timisoara.

Programul prevede realizarea, in mai multe centre, de mamografii femeilor cu varsta cuprinsa intre 50 si 69 de ani, din vestul tarii. Peste jumatate dintre pacientele investigate trebuie sa provina din mediul rural.

“Inca de anul trecut, in Centrul de Imagistica al spitalului nostru functioneaza un Mamograf digital 3D cu tomosinteza. Sensibilitatea investigatiei facuta cu acest aparat, care dureaza cateva minute, este de aproape 80 la suta. Mamograful permite scanarea cu mare acuratete, obtinandu-se imagini cu o rezolutie foarte ridicata. Analiza imagistica presupune radiografia in doua planuri a sanului, cu doze reduse de raze X. In cadrul acestui proiect, ne dorim sa efectuam cateva mii de mamografii pacientelor incluse in program, din grupa de varsta 50-69 de ani”, spune S.L Dr Diana Manolescu – director medical Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

In Romania, in fiecare an, peste 6.000 de femei sunt diagnosticate cu aceasta maladie. Depistarea cancerului intr-o forma incipienta duce la o rata de supravietuire de peste 95 la suta.

Pentru a putea fi incluse in acest program, pacientele trebuie sa locuiasca in judetele Timis, Arad, Caras-Severin sau Hunedoara.

In Centrul de Imagistica de la Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara se pot face atat investigatii mamografice, cat si ecografii si RMN de san.

“Mamografia este investigatia imagistica ce permite depistarea cancerului de san cu aproape 2 ani inainte ca acesta sa poata fi palpat. De altfel, este singura metoda pentru vizualizarea microcalcificarilor.”, mai precizeaza Spitalul Victor Babes Timisoara.

Etichete: mamografii gratuite, preventie cancer de san, spitalul victor babes timisoara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.