Mamografii gratuite pentru 2.500 de femei din Caras-Severin

2.500 de femei din judetul Caras-Severin, dintre care jumatate din mediul rural, vor putea beneficia de mamografii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului la san.

“In urma semnarii Protocolului de colaborare intre Consiliul Judetean Caras-Severin si Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, un numar de 2.500 de femei din judetul Caras-Severin, 50% din mediul rural, vor beneficia de mamografii gratuite, iar pacientele depistate cu cancer mamar sau cu suspiciune de cancer mamar vor fi tratate de catre medicii unitatilor spitalicesti partenere in proiect, Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara si Institutul Oncologic ‘Ion Chiricuta’ Cluj-Napoca” se precizeaza intr-o informare a Consiliul Judetean (CJ) Caras-Severin.

Pentru a beneficia de o mamografie gratuita, femeile trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 50 si 69 de ani, sa domicilieze in judetul Caras-Severin si sa nu fi efectuat o mamografie in ultimele sase luni. De asemenea, sa nu fi fost diagnosticate cu cancer de san, sa nu aiba extirpati sanii din alte motive decat cancerul de san, sa nu fie sub tratament si supraveghere oncologica.

Mamografiile se vor face la SJU Resita, Stationar 2, incepand cu 23 martie, in zilele de miercuri si joi, intre orele 14,00 – 17,00, maxim 10 mamografii/zi.

Programari se pot face la numerele de telefon: 0745 620 965, 0748 884 476, 0748 296 606, 0748 884 475 sau la adresa de e-mail: programari.mamografii.scmut@gmail.com.

Etichete: mamografii, mamografii caras-severin, preventie cancer de san

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.