Mamograf cu tomosinteza 3D, la Valcea

Laboratorul de Radiologie al Spitalului Judetean Valcea va fi dotat, in maxim o luna de zile, cu un mamograf performant, potrivit conducerii Consiliului Judetean.

Potrivit presedintelui CJ Valcea, Constantin Radulescu, banii necesari pentru achizitionarea aparatului au fost alocati din bugetul de stat si cel judetean, livrarea acestuia catre unitatea spitaliceasca valceana urmand sa fie facuta in 30 de zile.

„Aceasta este o veste uriasa pentru toate doamnele si domnisoarele din judetul nostru si ma bucur ca, in curand, diagnosticarea cancerului mamar in faza incipienta se va face si la noi, la Valcea, cu acest echipament medical”, a spus presedintele CJ Valcea, conform Agerpres.

Potrivit sursei citate, mamograful este unul performant, cu tomosinteza 3D, tehnologie ce permite depistarea cancerului de san in faze incipiente, si a costat aproximativ un milion de lei, mare parte fonduri provenite de la Ministerul Sanatatii.

Etichete: mamograf valcea, mamograf cu tomosinteza, mamograf 3D, control mamar

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.