Mamograf cu detector digital de ultima generatie, la Cluj

Consiliul Judetean (CJ) Cluj a achizitionat pentru Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca o instalatie radiologica digitala de mamografie de ultima generatie.

Potrivit unui comunicat, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, considera ca achizitia de aparatura medicala de ultima generatie este mai mult decat necesara pentru cresterea calitatii actului medical in judetul Cluj si asigurarea standardelor europene din domeniu.

„Mamograful nou cumparat, cu detector digital, permite obtinerea de imagini atat 2D cat si 3D – tomosinteza, folosind o tehnologie performanta de ultima generatie ce poate fi utilizata atat in diagnosticul cat si in screeningul mamar. Utilizarea mamografiei 3D creste rata de detectie a cancerului mamar, in special a celui invaziv si scade necesitatea efectuarii biopsiei mamare sau a testelor aditionale in cazul rezultatelor fals pozitive”, scrie intr-un comunicat al CJ Cluj.

Acest tip de mamografie faciliteaza identificarea cancerului mamar de mici dimensiuni care poate fi omis la mamografia digitala conventionala, si reduce semnificativ rezultatele incerte. Valoarea acestei investitii este de 500.000 de lei.

Etichete: mamograf digital, mamografie cluj, control mamograf cluj, Spitalul Clinic C.F. Cluj-Napoca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.