Mamele ar putea obtine venituri suplimentare pe langa indemnizatia de crestere copil

parinti-autoritariPeste 12.000 de mame care ar fi trebuit sa restuite o parte din indemnizatia de crestere a copilului vor fi amnistiate fiscal, conform declaratiilor ministrului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Rovana Plumb.

12.360 de mame nu vor trebui sa restituie statului o parte din sumele incasate

Peste 12.000 de mame vor fi amnistiate fiscal considerandu-se ca greseala apartine functionarilor publici.

Decizia vine dupa ce Curtea de Conturi a verificat dosarele pentru indemnizatia de crestere a copilului si a stabilit ca 12.460 de mame au incasat venituri suplimentare pe langa indemnizatia de crestere copil, in perioada 1 ianuarie-30 iunie 2014.

Mamele vor fi amnistiate fiscal in urma unei propuneri de act normativ, initiata de ministerul Muncii, si supusa aprobarii in sedinta de Guvern din 20 august.

Orice parinte care are indemnizatie ar putea obtine si venituri suplimentare

Rovana Plumb a anuntat ca, in sprijinul mamicilor, Guvernul propune modificarea Ordonantei numarul 111 privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.

“(…)orice parinte, mama sau tata, care beneficiaza de concediu pentru ingrijirea copilului, va putea sa obtina venituri suplimentare din alte activitati, desfasurate acasa, ingrijind copilul, in suma de pana la trei indicatori sociali de referinta, respectiv 1.500 de lei, in decursul unui an de zile”, a precizat Rovana Plumb.

Astfel, orice parinte care primeste indemnizatie de crestere copil ar putea sa obtina si venituri suplimentare, respectiv 1500 lei pe an.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.