In mai urmeaza sa fie aduse inca 12 000 doze de imunoglobulina


De la inceputul anului si pana in prezent au fost aduse in Romania un numar de 14 563 fiole de imunoglobulina, 7300 dintre acestea prin Mecanismul de Protectie Civila declansat de catre Ministerul Sanatatii la inceputul lunii martie 2018, conform unei informari a Companiei Nationale „Unifarm” catre Ministerul Sanatatii.

De curand, alte 2500 de fiole de imunoglobulina au intrat in depozitul Companiei Nationale UNIFARM si urmeaza a fi distribuite catre unitatile sanitare, in functie de solicitarile acestora.

In luna mai vor fi aduse inca 12 000 doze de imunoglobulina, dintre care 9000 prin Mecanismul de Protectie Civila, potrivit unui comunicat de presa al ministerului

„Avem in acest moment 5 tipuri de imunoglobulina disponibile pentru tratarea pacientilor nostri pentru toate tipurile de imunodeficienta- primara, secundara, sepsis sever. Spitalele pot comanda produsele necesare de la UNIFARM. Este foarte important ca producatorii au inceput sa revina pe piata romaneasca in urma masurilor luate de Guvernul Romaniei”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.