Lupusul: Cate tipuri exista, simptome si cauze ale bolii

Lupusul este o boala cronica autoimuna care apare atunci cand organismul ataca tesuturile sanatoase ale corpului.

Potrivit medicilor de la Institutul Clinic Fundeni, Lupusul afecteaza atat articulatiile, pielea, rinichii, inima, plamanii, creierul cat si celulele sanguine.

Simptome Lupus

Mai toti specialistii spun ca, in prima faza, boala Lupus este dificil de diagnosticat, asta pentru ca simptomele seamna foarte mult cu ale altor afectiuni.

Insa cel mai comun simptom, caracteristic acestei afectiuni, este aparitia unei eruptii faciale, ca un „fluture” la nivelul obrajilor si a nasului.

Simptomele difera de la persoana la persoana, insa majoritatea pacientilor cu Lupus au experimentat simptome precum: febra, astenie, scadere ponderala, manifestari musculoscheletale (artralgii/mialgii, artrite, miozita).

Cauzele Lupusului

Printre cauzele Lupusului se presupun a fi determinarea genetica, asociata cu actiunea unor factori declansatori, precum expunerea la soare, factori hormonali sau anumite medicamente.”, transmit mai precizeaza reprezentantii la Institutului Clinic Fundeni intr-o informare publica.

Tipuri de Lupus

Exista 4 tipuri de Lupus:

  • Lupus eritematos sistemic (LES);
  • Lupus cutanat;
  • Lupus indus de medicamente;
  • Lupus neonatal.

Etichete: boala lupus, lupusul, simptome lupus, cauze lupus, tipuri lupus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.