Luna Starii de Bine a Profesorului in educatia romaneasca

In luna februarie are loc cea de-a doua editie a Lunii Starii de Bine a Profesorului, un program prin care se promoveaza beneficiile starii de bine a dascalului, in clasa si in afara ei, pentru ca sanatatea emotionala si sociala a profesorului are un impact pozitiv in comportamentul si succesul scolar al elevilor.

Initiatia a fost demarata de Profesori Fericiti pentru Romania si Finnish Teacher Training Centre Sibiu si, pana acum, 10 scoli private din tara s-au alatura acesteia.

Scopul programului este de a:

• incuraja profesorii sa aplice noi metode pentru a gasi echilibrul emotional si comportamental;
• practica exercitii de reducere a nivelului de stres, care exploreaza tehnici de concentrare si tipare de gandire;
• dezvolta planuri de actiune individuale pentru a intari motivatia si entuziasmul si a diminua stresul;
• organiza comunitati, unde vocea autentica a profesorului este auzita, inteleasa si respectata.

In cadrul Lunii Starii de Bine a Profesorului, se vor organiza o serie de activitati online dedicate profesorilor, menite sa le ofere sprijinul necesar pentru ca ei sa se simta sustinuti in rolul lor de creatori de educatie si sa transmita mai departe, elevilor, bucurie, entuziasm si atitudine pozitiva.

„Marele avantaj al acestor evenimente virtuale este acela ca vom putea sa cream legaturi cu profesorii din intreaga tara, vom putea face schimb de experiente si idei si ne vom dezvolta frumoasa comunitate ce s-a format in jurul programului Profesori fericiti pentru Romania.”, transmite Simona Baciu, fondatoarea programului Profesori Fericiti pentru Romania, potrivit unui comunicat de presa remis Edumedical.

„Ne dorim ca profesorii sa nu se simta singuri, sa stie ca pot oricand sa intrebe, sa ceara ajutorul si sa creasca impreuna. Pentru ca un profesor care este bine are un impact infinit mai mare si asupra starii de bine a elevilor din fata lui”, spune si Elena Lotrean, fondatoarea Finnish Teacher Training Centre.

Calendarul evenimentelor ocazionate de acest program cuprinde o serie de webinarii, campanii social medica sau intalniri live in cadrul carora se vor impartasi metode, experiente si modele de buna practica pentru Starea de Bine a profesorilor.

Etichete: stare de bine, stare de bine profesori, stare de bine elevi

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.