Loviturile la cap, chiar si cele superficiale, pot creste riscul de aparitie a bolii Parkinson


O singura lovitura la cap, chiar si superficiala, poate creste riscul de aparitie a bolii Parkinson, conform unui studiu realizat in Statele Unite, citat de Press Association.

Riscul de a fi diagnosticat cu boala Parkinson este cu 56% mai mare in urma unei ”leziuni cerebrale traumatice usoare”, sustin oamenii de stiinta dupa cum relateaza si Agerpres.

Studiul a fost realizat pe aproape 326.000 de fosti soldati americani, barbati si femei.

Jumatate dintre participanti, cu varste intre 31 si 65 de ani, au suferit leziuni cerebrale usoare, moderate sau severe, iar jumatate nu au trecut printr-o astfel de experienta.

In decurs de 12 ani, 1.462 dintre veterani au dezvoltat boala Parkinson.

Echipa de oameni de stiinta a descoperit ca in comparatie cu participantii care nu au suferit lovituri la cap, cei care au suportat leziuni cerebrale au avut un risc cu 56% mai mare de aparitie a acestei afectiuni.

Riscul de a dezvolta boala Parkinson a crescut odata cu severitatea loviturilor in zona capului. Astfel, leziunile moderate si severe au fost asociate cu un risc de 83% mai mare.

Simptomele leziunilor cerebrale traumatice usoare au fost definite prin pierderi scurte de constienta, intre zero si 30 de minute, alterarea starii de constienta pana la 24 de ore sau pierderi de memorie de pana la 24 de ore.

”Acest studiu subliniaza importanta prevenirii comotiilor, monitorizarea pe termen lung a celor care au suferit comotii, si necesitatea unor viitoare studii pentru investigarea altor factori de risc ai bolii Parkinson ce pot fi influentati dupa ce o persoana sufera o contuzie”, a declarat dr. Raquel Gardner de la Universitatea din California conform surselor mentionate.

Concluziile studiului au fost publicate in jurnalul Neurology.

Etichete: lovituri la cap, durere de cap, parkinson cauze

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.