Lista tarilor care intra in zona galbena pentru care se impune carantina de 14 zile

49 de tari au fost incluse de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care, incepand de miercuri, se instituie masura carantinei pentru persoanele care sosesc in Romania din acestea.

“Pentru cetatenii care vin din tari cu indice mai ridicat decat al tarii noastre se impun mai multe reguli. Cei care vin sa stea pentru trei zile in Romania pot veni cu un test negativ efectuat in ultimele 48 de ore. Cei care vin sa stea pentru o perioada mai lunga intra in carantina pentru 14 zile, cu posibilitatea ca in a opta zi sa efectueze, la cerere, un test. Testul fiind negativ si asimptomatic, la 10 zile pot iesi din carantina. Ceilalti raman in continuare pentru cele 14 zile in carantina”, a declarat Nelu Tatru, ministrul Sanatatii.

Lista completa a tarilor pentru care, incepand de miercuri, 7 octombrie, se impune carantina la domiciliu pentru 14 zile:

* Israel
* Andorra
* Muntenegru
* Bahrain
* Aruba
* Argentina
* Guam
* Bonaire, Saint Eustatius and Saba
* Spania
* Cehia
* Costa Rica
* Puerto Rico
* Bahamas
* Republica Moldova
* Franta
* Olanda
* Gibraltar
* Polinezia Franceza
* Sint Maarten
* Liban
* Belgia
* Panama
* Capul Verde
* Statele Unite ale Americii
* Peru
* Kuweit
* Columbia
* Brazilia
* Armenia
* Marea Britanie
* Islanda
* Oman
* Irak
* Maldive
* Paraguay
* Luxemburg
* Belize
* Emiratele Arabe Unite
* Palestina
* Danemarca
* Libia
* Ungaria
* Chile
* Slovacia
* Ucraina
* Austria
* Curacao
* Georgia
* Qatar

Etichete: lista galbena tari, carantina la sosirea in romania, carantina 14 zile

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.