Lista tarilor afectate de coronavirus, care impun izolarea in randul romanilor, a fost actualizata

Alte tari au fost adaugate pe lista statelor care au peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu noul coronavirus si in cazul carora se impune izolarea la domiciliu a cetatenilor romani care vin din acestea.

Pe lista actualizata si publicata pe site-ul Institutului National de Sanatate Publica (INSP) se afla acum si Arabia Saudita, Indonezia, Islanda, Chile, Polonia, Grecia, Turcia, Pakistan, Ecuador si Finlanda.

Arabia Saudita, Indonezia şi Islanda au fost adaugate luni pe lista tarilor care au peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu noul coronavirus

Potrivit Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta, cetatenii romani care vin din state cu peste 500 de cazuri confirmate de infectie cu noul coronavirus vor fi izolati la domiciliu timp de 14 zile, acestea fiind cunoscute ca ”zone galbene”.

La finalul saptamanii trecute, pe lista au intrat si tarile: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Chile, Coreea de Sud – partea tarii unde nu este instituita carantina, Danemarca, Ecuador, Elvetia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Japonia, Marea Britanie, Malaezia, Norvegia, Olanda, Pakistan, Polonia, Portugalia, Republica Populara Chineza – zona in care nu este instituita carantina, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia si Turcia.

Potrivit sursei citate, statele marcate ca fiind ”zone rosii” si pentru care se impune carantina sunt: Republica Populara Chineza – regiunea Hubei, Italia – intreaga tara, Coreea de Sud – Daegu (oras) si Cheongdo (judet) si Iran – intreaga tara.

Etichete: lista actualizata tari covid-19, izolarea la domiciliu, tari afectate de coronavirus, institutul national de sanatate publica

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.