Lista farmaciilor care elibereaza pastilele de iod pe baza retetei de la medicul de familie

Pastilele de iod se elibereaza in peste 2.500 de farmacii din Romania. Ministerul Sanatatii precizeaza inca odata ca distribuirea acestora se face in scopul administrarii la populatia de pana in 40 de ani NUMAI in caz de expunere dupa un incident nuclear. Este contraindicata administrarea preventiva a comprimatelor.

“Inca de la inceputul conflictului din Ucraina, Ministerul Sanatatii s-a preocupat de procurarea pastilelor de iod si a initiat o campanie de informare a populatiei referitoare la modul de utilizare a acestora. Distributia catre populatie se face in mod gratuit pe baza prescriptiei eliberata de catre medicul de familie. Aceasta nu este o noutate, ordinul de ministru care reglementeaza activitatea este in vigoare inca din 23 iunie 2022. Pastilele de iod se elibereaza in peste 2.500 de farmacii, lista acestora regasindu-se pe site-ul Ministerului Sanatatii”, mai trasmite MS.

Medicii de familie au transmis un comunicat in care a precizat ca la programarile pentru consultatii “au prioritate urgentele medico-chirurgicale”.

“Avand in vedere anuntul ministrului Sanatatii cu privire la prezentarea imediata a persoanelor eligibile cu varsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescriptiei cu iodura de potasiu, aducem la cunostinta pacientilor cu probleme de sanatate curente ca este posibil sa astepte cateva zile sau saptamani pana vor putea obtine o programare pentru o consultatie la medicul de familie. Au prioritate urgentele medico-chirurgicale si, conform indicatiilor ministrului Sanatatii de astazi, persoanele sanatoase cu varsta sub 40 de ani care doresc reteta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2500 de farmacii din lista afisata pe siteul ministerului. Atentionam ca retetele nu pot fi trimise pe Whatsapp, e-mail, fiind necesara prezenta fizica la cabinet. (…) Ne cerem scuze pacientilor nostri pentru situatia in care am fost pusi din nou de ministrul Sanatatii.”, scrie in comunicatul Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie

Mai multe informatii despre pastilele de iodura de potasiu precum si lista farmaciilor de unde se elibereaza, AICI.

Etichete: iodura de potasiu, eliberare pastile iod, farmacii pastile de iod

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.