Linie telefonica gratuita pentru pacientii cu stoma

De curand s-a deschis o linie directa pentru pacientii cu stoma din toata tara, la care se pot obtine informatii utile despre ingrijirea specifica si consiliere gratuita.

Potrivit unui comunicat de presa, la numarul de telefon 031 433 6133, pus la dispozitie in cadrul Programului Stomacare, vor putea de asemenea sa apeleze si apartinatorii pacientilor cu stoma, asistentii medicali si alte persoane care ingrijesc persoane cu stoma.

„Am introdus aceasta linie directa pentru a veni in intampinarea pacientilor cu stoma care se confrunta cu numeroase probleme si au nevoie in permanenta de ajutor si raspunsuri competente si rapide. De asemenea, asistentii care ingrijesc pacientii cu stoma pot apela cu incredere la acest numar, indiferent de dificultatea pe care o intampina. Ne dorim ca acest program sa le ofere pacientilor stomizati ingrijire la cele mai inalte standarde, pentru a se bucura de o imbunatatire semnificativa a calitatii vietii”, a declarat Andra Stoian, manager de proiect Stomacare.

Conform sursei citate, programul Stomacare isi propune sa creeze un Board al Asistentilor Specializati in Stomaterapie si sa ofere argumente si solutii pentru introducerea in Romania a competentelor recunoscute de stomaterapeut, care sa poata fi imbratisate de intreg personalul medical care intra in contact cu pacientii cu stoma.

Specializarea de asistentilor specializat in stomaterapie este intalnita in majoritatea tarilor din Uniunea Europeana. iIn Germania, de exemplu, sunt 700 de astfel de asistenti medicali.

Etichete: pacienti cu stoma, cancer de colon, cancer de esofag, asistenti medicali, consiliere gratuita

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

 • Madalina spune:

  Buna ziua,

  Am tot sunat la acest nr: 031 433 6133, dar nu raspunde nimeni.Este cumva gresit?
  Avem mare nevoie de ajuotrul unei persoane de specialitate.Tatal meu s-a operat de 7 zile, i s-a facut o colostomie iliaca dreapta si arata destul de ciudat.
  Va rog sa ma ajutati cu nr de contact\ email pt a putea vorbi cu o persoana care ne poate ajuta.

  Multumesc!
  O zi buna!

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.