Legea care prevedere promovarea alaptarii

O initiativa legislativa postata in Transparenta decizionala pe site-ul Ministrului Sanatatii reglementeaza marketingului inlocuitorilor laptelui matern si prevede promovarea alaptarii.

Aceste reglementari vin la soliciarea Comisiei Europene, care considera ca actul normativ aflat in vigoare in Romania nu respecta reglementarile europene.

Proiectul supus dezbaterii publice prevede ca initierea campaniilor de informare privind nutritia nou-nascutilor se va putea realiza doar cu avizul Ministerului Sanatatii si interzice, printre altele, publicitatea la inlocuitorii laptelui matern, respective laptele praf sau alte alimente destinate sugarilor in primele sase luni de viata.

„Avizul trebuie solicitat de catre initiatorul actiunii de informare, educare, comunicare, cu cel putin 2 luni de zile inaintea datei de incepere a acesteia”, potrivit proiectului MS .

De asemenea, tot in documentul mentionat se mai reglementeaza si obligatiile personalului medical din sistemul public de sanatate in vizavi de promovarea alaptarii.

Astfel, Ministerul Sanatatii va trebui sa informeze populatia despre nutritia sugarilor prin intermediul institutiilor aflate in subordinea si coordonarea sa. Aceasta lege ar urma sa intre in vigoare in luna mai 2020, atunci cand actuala lege va fi abrogata.

Etichete: alaptarea, alaptarea la san, inlocuitori lapte matern, lapte praf

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.