Legea antifumat, publicata in Monitorul Oficial

fumatul-tineri-infarctLegea antifumat fost publicata in Monitorul Oficial si urmeaza sa intre in vigoare peste 45 de zile, in data de 16 martie.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice fumatul in spatiile publice, la doua zile dupa ce judecatorii CCR au decis ca actul normativ este constitutional.

Asa ca, de la jumatatea lunii martie, niciun fumator din Romania isi va mai aprinde tigara in public.

Conform legii  antifumat, fumatul este interzis in „orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent”.

Fumatul va fi permis “numai in camere special amenajate, exclusiv in zona de tranzit a aeroporturilor internationale”, daca sunt respectate urmatoarele conditii.

  • sa serveasca exclusiv fumatului;
  • sa nu fie spatiu de trecere sau de acces in spatii publice inchise;
  • sa fie dotate cu sisteme de ventilatie functionale care sa asigure eliminarea fumului din tutun, cu presiune negativa;
  • sa fie dotate cu scrumiere si extinctoare si sa fie amenajate respectandu-se regulile de prevenire si stingere a incendiilor;
  • sa fie marcate la loc vizibil cu urmatoarele indicatoare: “Camera pentru fumat”, “Loc pentru fumat”.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.