Lansarea Manualului Inimii pentru pacienti

manualul inimiiPe 28 septembrie 2013, la Cluj-Napoca va fi lansat Manualul Inimii (editura Clusium), cu scopul prevenirii bolilor cardiovasculare. Volumul vine si in ajutorul pacientilor cardiaci pentru un management mai bun al bolii.

Lansarea oficiala a Manualului inimii

Pacientii cardiaci, persoanele care doresc sa se informeze cu privire la prevenirea bolilor de inima, precum si medicii specialisti care isi doresc o mai buna comunicare si colaborare cu pacientii pot participa la lansarea Manualului inimii.

Manualul este realizat de o echipa de medici clujeni printre care prof.dr.Dumitru Zdrenghea, conf.dr. Dana Pop, prof. dr. Dan Gaita, assist.univ. Gabriel Gusetu, sef lucrari dr. Mihnea Zdrenghea.

Intre persoanele care vor fi prezente si vor lua cuvantul la lansare se numara prof.dr. Anca Buzoianu, decanul Facultatii de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Iuliu Hatieganu”, Cluj-Napoca, prof.dr. Ioan Manitiu, seful Clinicii de Cardiologie Sibiu.

Lansarea va fi urmata de un program artistic format de un recital taragot, un moment poetic, un moment musical.

Promeda inimilor pentru bolnavii cardiaci

Inaintea lansarii Manualului inimii, pacientii care sufera de boli cardiovasculare sunt asteptati sa participe la Promenada inimilor. Evenimentul consta in parcurgerea anumitor trasee de catre bolnavii cu aceste afectiuni.

La acest eveniment, participantii pot beneficia de testari gratuite: masurarea pulsului, a tensiunii arteriale, a indicelui de masa corporala.

Printre sustinatorii proiectului Manualul inimii se afla Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, Fundatia Romana a Inimii.

Manualul inimii este promovat si distribuit de Houston NPA.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.